OffNews.bg

''Защото заедно ние можем!'': Студентско бягане в София набира средства за социални домове

Студентската организация "Бизнес клуб" към Стопански факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски" организира първото студентско бягане ,,UNIRUN” в София под наслов „Защото заедно ние можем!“. Събитието ще се проведе на 29 април.

Целта на инициативата е да се популяризира необходимостта от спорт, здравословен начин на живот и участието в благотворителни кампании сред младите хора. Маршрутът е 6 километра и включва три обиколки през парк „Студентски“.

Събитието е отворено за всички, които се чувстват млади по душа и няма да има ограничения за възраст. За безпрепятственото му протичане ще има доброволци на ключови локации в парка, които да наблюдават,  напътстват и дори да окуражават участниците, съобщават организаторите.

Благотворителната кампания на инициативата дава шанс за активен живот на деца от социални домове. С част от събраните средства от входни такси ще бъдат закупени спортни принадлежности за социалните домове - "Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания“ в Перник, кв. "Изток", и Дом за деца лишени от родителски грижи "Констанца Ляпчева" в гр. Долна Баня. В домовете живеят над 20 подрастващи.

Регистрацията на участниците ще започне в 9,45 ч., а официалният старт ще бъде даден в 11 ч.

Можете да се запишете за участие до 28 април тук.

Входът за участие при по-рано записване и онлайн плащане е сумата от 10 лева., а при записване в деня на събитието е 20 лева.

Подробности за събитието можете да намерите във Facebook, Instagram и Linkedin и в профилите в социалните мрежи на Стопанския факултет и СУ.

Спонсор на студентската инициатива е KPMG Bulgaria, а сред партньорите на събитието са Red Bull, Rakuten Viber, Тук-Там и TrackSport.

Бизнес клуб Софийски университет "Св. Климент Охридски" e неправителствена организация, чиято цел е да изгради активна студентска общност в България, насочена към създаването на различни проекти, които добавят стойност в ежедневието. В своите 25 години от съществуването си клубът скъсява дистанцията между университета и
бизнеса и позволява на студентите да развият уменията, необходими за бъдещата им професионална квалификация.