OffNews.bg

Военни самолети и вертолети ще прелитат над София в тренировка за грандиозно авиошоу

Военни самолети и вертолети ще прелитат в небето над София от 8 до 10 октомври, когато ще се проведат тренировъчни полети за авиошоуто "Това сме ние", посветено на 102-годишнината на Военновъздушните сили. 

В сряда ще започне пребазирането на военни вертолети и самолети на летище София. До 10 октомври в небето град София те ще се изпълняват тренировъчни полети с прелитане на малки височини. 

„Това сме ние” ще се проведе на 11 октомври, събота на летище София - Враждебна. Авиоспектакълът е със свободен вход. Летището ще отвори врати за посетителите в 11.00 часа, а летателната програма започва в 13.00 часа.  

Във връзка с шоуто има специална организация по транспортирането на желаещите да посетят събитието. Хората, които ще дойдат с градския транспорт, могат да използват автобус № 78, който ще има допълнителна спирка на паметника на Васил Левски. Последната му спирка ще е в района на авиошоуто. Автобусите ще се движат на всеки 10 минути.

За тези, които ще ползват лични автомобили ще бъде създаден временен паркинг на южното платно на бул. "Ботевградско шосе" в посока Ботевград. За хората в неравностойно положение е предвиден транспорт, който ще ги извозва от паркинга на бул. "Ботевградско шосе" и от последната спирка на автобусна линия 78 до района на шоуто.

Съвместно със СДВР, Военна полиция, служба „Сигурност” на летище София и Гранична полиция се предприемат необходимите мерки за охрана на обществения ред в района на демонстрациите и зоната около летището, съобщават от пресцентъра на ВВС.

Пропускането на зрителите ще се извършва през контролно-пропусквателни пунктове. Ще се изземват забранени предмети и вещи като пиротехнически изделия, огнестрелно оръжие, ножове, палки, боксове, бутилки, стъклени предмети, флакони с аерозоли.

Няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, малолетни без пълнолетен придружител, както и домашни любимци.

Повече информация може да намерите на сайта на Военновъздушните сили www.airforce.mod.bg.