OffNews.bg

Утре ни чака дъжд, но без вятър

Прогнозата за времето обещава утре да бъде дъждовно, но без вятър, съобщи "Дарик", цитирайки "Синоптик". През нощта вятърът ще отслабне, като остане умерен до силен в най-източните райони, където и ще вали.

Минималните температури в по-голямата част от страната ще са от 9 до 14 градуса, но в крайните северозападни райони - до 3-4 градуса.

През деня ще е предимно облачно, ще има и превалявания. Временни разкъсвания на облачността ще има преди обяд над западната половина на страната. Вятърът вече ще е слаб, а дневните температури ще са по-ниски, максималните ще са между 10 и 15 градуса.

По Черноморието ще има умерен вятър, ще бъде облачно и дъждовно. Максималната температура ще е 14-15 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението ще е около 3-4 бала с тенденция на отслабване.

Преди обяд над планините вятърът все още ще е силен, от запад, но с тенденция на отслабване, а към края на деня ще бъде от юг - предимно слаб. Облачността ще се задържи значителна, билата по-често ще са в облачния слой. Ще има и превалявания, над 2000 м - от слаб сняг. Дневната температура на 1200 м ще е около 8 градуса, на 2000 м - около 1 градуса.

И през следващите дни ще преобладава облачно време. Във вторник ще превалява дъжд на места в Западна и в Северна България, а в сряда - в цялата страна. Вятърът ще е предимно слаб, от североизток, в югоизточните райони - до умерен. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между 6 и 11 градуса, а максималните - между 10 и 15 градуса, в Югоизточна България - до 16-18 градуса.