OffNews.bg

Техническият университет в София започва кандидатстудентската си кампания

Техническият университет започва канидадтстудентската си кампания.

От днес се приемат заявления за предварителните приемни изпити по математика, чужд език, рисуване и композиция за учебната 2019/2020 г. Те се подават в учебния отдел (от 9 до 16 ч.), по интернет или  регионалните центрове и бюра за приемане на документи.

Крайният срок е до два дни преди датата на съответния изпит.

Първият предварителен тест по математика е насрочен за 30 март в ТУ - София, филиала в Пловдив и Инженерно-педагогическия факултет в Сливен.

Таксата за всеки изпит е 30 лв.

Кандидат-студентите могат да избират между 31 бакалавърски специалности, две от които са нови - „Топлинни и хладилни технологии и системи“ и „Приложна физика и компютърно моделиране“.

Явяването на предварителни изпити не означава, че сте кандидат-сту­дент в ТУ-София, напомнят от университета. Кандидатстването става от 17.06.2019 г. до 29.06.2019 г. За кан­ди­дат­стващите само с матури срокът за подаване на документи е до 04.07.2019 г.

Технически университет - София е най-голямото висше учебно заведение за инженерно образование в страната. В Рейгинговата система на българските университети той заема първото място в шест професионални направления: „Машинно инженерство“, „Електротехника, електроника и автоматика“, „Комуникационна и компютърна техника“, „Енергетика“, „Транспорт, корабоплаване и авиация“ и „Общо инженерство“.

Институционалната му акредитация е с оценка 9,56 - най-високата, получавана досега от висше училище в България.