OffNews.bg

Цацаров проверява депутат, заградил улица, за да си направи барбекю

Главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира след репортаж за затворена общинска улица от депутата от Реформаторски блок Борислав Миланов. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Цацаров е възложил на Софийска градска прокуратура да извърши проверка по случая.

Депутатът преградил общински път, за да изгради барбекю в двора си, като в същото време спрял достъпа на негова съседка до имота ѝ в столичния квартал Симеоново, съобщи bTV.

По думите на потърпевшата Стайка Авджиева тя няма достъп по имота си от 2012 г., когато депутатът е обединил имота със съседния, построил е къща, а земята й е станала двор на неговия имот. 

Депутатът твърди, че е поставил вратата, за да се охранява имотът му по-добре, а като тя се отвори, улицата си съществува. По думите му той е дал ключ от вратата на съседите си и нищо не им пречи да стигат до имота си.

Според Стайка Авджиева обаче с този ключ вратата не може да се отключи.

По случая проверка е извършена и от Столичната община. Проверката установява, че върху мястото, на което по план трябва да има улица, депутатът е построил беседка с барбекю. 

Началникът на отдел "Контрол по строителството" в район "Витоша" Невена Захариева уточни, че в техническия архив няма одобрени строителни книжа за обекта, като подчерта, че преграждането на общински път е незаконно.