OffNews.bg

Стоичков: Няма оправдание за испанската полиция, обиден съм и възмутен

Футболната легенда Христо Стоичков заяви, че се е почувствал нагрубен, обиден и възмутен от отношението на испанските власти към хората на Каталуния, които по думите му са били малтретирани по време на референдума за независимост на автономната област. Това заяви Камата в ексклузивно интервю за БНТ.

Той оправда думите си към испанския вицепремиер Сорая Сантамария с това, че тя като управляващ е участвала в даването на заповедта хората на Каталуния „да бъдат малтретирани“.

Преди ден вицепремиерът на Испания обяви, че ще съди Стоичков за обвиненията му във франкизъм към нея.

Според футболната ни легенда последните дни в Барселона са се случили много неприятни събития, картините от които са показали некоректното държане от страна на испанското правителство. Той изрази съжаление, че е намесил сина на вицепремиера Сорая в острото си изказване срещу нея.

"Мисля, че не е дошъл моментът, когато вицепрезидентът на Испания да излезе да каже, че Испания като държава си е свършила работата. Въпросът ми към нея е кое е накарало да се малтретират хората в Каталуния. Кое я накара лично като управляващ да направи изявление, че испанското правителство си е свършило работата. Не може да малтретираш мирните хора, които отиват да пуснат една бюлетина. Ако мислим, че това е правилният път, ние сме готови да минем по другия път, можем го. Но като човек, който 27 години е свързан с Барселона, естествено, че съм нагрубен, обиден и възмутен", каза Стоичков в интервюто.

Той заяви и че има приятели сред битите от испанската полиция.