OffNews.bg

Според Цветанов бунтът в Харманли е предизборна агитация

Цветан Цветанов заяви пред bTV, че бунтът на бежанци в Харманли е бил провокиран резултат на политическите послания на някои партии.

"Има провокатори на тези сблъсъци, това са хора, които присъстват. Има политически послания на партии, които провокират и изразяват инициативност – да си направят шествие и това радикализира местните", смята той.

Той сравни случилото се с Катуница през 2011 г., чиито лидери на протеста после се включили в общинските листи за изборите. Той е категоричен, че случващото се има връзка с предсрочните избори за парламент: "В навечерието на кампанията за президентските избори пък е имало кампания и протести срещу бежанците в столичния кв „Овча купел”.

Цветанов изтъкна, че мигрантите излизат от центъра в София по 10-15 души наведнъж, защото когато са били по-малко са ги биели.

Политикът смята, че проблемът в Европа с мигрантите ще се решава с години. Той обаче смята, че полицейски произвол не е имало.

„Всички по стаите си, които не са участвали, са си здрави и няма ранени. Имало е дори призоваване на сирийската общност да излезе и да се включи”, каза той.

Относно изборите Цветанов изрази готовност да съставят отново кабинет с ПФ и РБ. Той също така поздрави "Шоуто на Слави" за успешния референдум, но има какво да се изяснява около мажоритарното гласуване.