OffNews.bg

След сигнал на OFFNews: АПИ и Столичната община преправят Северната тангента

Агенция „Пътна инфраструктура“ и Столичната община се заемат с проблема със Северната скоростна тангента, която блокира пътя към София на град Нови Искър и още десетки столични села.

OFFNews подаде сигнал, че новият път, който струва милиони, е изграден така, че жителите на северните райони да не могат го използват.

За тях е изграден тесен подлез с опасен завой от 90 градуса. Опасността от катастрофи там е голяма, а пътуването на хората се е превърнало в кошмар. Северната скоростна тангента, която по принцип трябваше да облекчава трафика, е удвоила пътя им към София и съответно към работните им места.

Пътната агенция е готова да окаже съдействие на общината за разрешаване на проблема, свързан с изграждането на локалните платна на тангентата, които в момента създават затруднения на живеещите в района.

Предстои Столичната община да изгради булевардите „Рожен“ и „Илиянско шосе“ и свързването им със съществуващата градска улична мрежа, както и провеждането на отчуждителни процедури.

За разрешаване на създалата се ситуация преди бул. „Рожен“ и премахване на 90-градусовия завой АПИ ще подпомогне общината за намирането на временно решение чрез въвеждането на еднопосочно движение през подлеза, като движението ще бъде организирано, така че да са намалят до минимум конфликтните точки.

В момента в посока София функционира надлезът на бул. „Лазар Михайлов“ над Северната тангента, който обслужва достъпа откъм с. Кубратово.

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще възстанови до края на юли кръстовището на околовръстния път с ул. „Васил Левски“, (пътя за с. Мрамор), който в момента е затворен, заради изграждане на конструкцията на надлеза. По този начин ще се даде още една връзка към София и ще се разтовари движението по бул. „Рожен“.