OffNews.bg

След протестите: Бойко Борисов разговаря с родители на деца с увреждания над 3 часа

Над 3 часа продължи срещата между министър-председателя Бойко Борисов и родители на деца с увреждания, които протестират повече от два месеца. 

Родителите бяха поканени от премиера. Те настояват за реформа в системата за хора с увреждания повече от два месеца. Родителите на деца с увреждания са категорични, че трябва да има закон за личната помощ, както и центрове за хора с увреждания. Друго от техните искания е и финансова подкрепа - според индивидуалните потребности на лицата с увреждания.

На срещата присъства омбудсманът Мая Манолова и Емил Мавродиев - мъжът, който вчера остави на грижите на премиера 18-годишния си син Петър, който страда от детска церебрална парализа.

Вчера се проведе национален протест, организиран от родителите, под надслов "Системата ни убива - всички". Той блокира движението пред Народното събрание, а недоволстващите развяха черни знамена и разпънаха български трибагреник, дълъг 750 м. Протестът издигна лозунга "Системата няма да ни убие" и поиска оставката на премиера Бойко Борисов.