OffNews.bg

Пускат Западната дъга на Околовръстното (снимки)

Западната дъга на Софийския околовръстен път ще бъде пусната за движение утре. Лентичката ще прережат премиерът Бойко Борисов, министърът на транспорта Ивайло Московски, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров.

За движение ще бъде открит участък 2 от Западната дъга.

5,5-километровата отсечка започва от моста над река Какач до пресичането със Северната скоростна тангента.
Западната дъга е продължение на Автомагистрала „Люлин” и е част от коридор „Ориент/Източно Средиземноморие“, който свързва Видин с Кулата.

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи още, че също утре ще бъде пуснат за движение и бул. „Владимир Вазов”. По думите ѝ цялостната реконструкция на участъка на бул. „Ботевградско шосе” и бул. "Владимир Вазов", заедно с 10 съоръжения, 9 постови съоръжения и подлез, е било огромен и сложен ремонт. Срокът за приключването му е 29 -ти октомври, изпълнителят обаче обещал да го пусне за 15 септември.

Затова, в 7 часа утре сутрин бул. „Владимир Вазов“ и бул. "Ботевградско шосе" отварят за колите.

Още една улица ще бъде пусната за първия ден на първолаците, когато движението в столицата, се удвоява – това е ул. "Козлодуй". Ще бъде пуснато и движението на тролейбусна линия номер 9.