OffNews.bg

Протест 'Тук не е Москва!' утре в София

Протест под наслов "Тук не е Москва!" организира сдружение БОЕЦ утре в 17 часа пред Руския културно-информационен център, съобщиха от организацията във фейсбук. Поводът е посещението на Волоколомския митрополит Антоний, който е председател на външния отдел на руската църква, опаковано като културно събитие, хибридната путинизация в България и приветстване на решението на парламента за изпращане на военна помощ за Украйна.

В съобщението се казва следното:

Гражданите и демократичната общност трябва да реагираме на пълзящата путинизация и хибридните кремълски атаки, прикрити зад "културни" и "верски" събития. Целта е българското общество да бъде тровено с руска пропаганда.

В Украйна ежедневно десетки мирни граждани продължават да губят живота си, окупационната руска армия разрушава мостове, домове, училища и електроцентрали. Милиони украинци са прокудени от земите им, а други милиони са без ток, вода, отопление и неизвестност дали ще доживеят утрешният ден.

В това време в български храмове руски представители четат молитви за победа на нашествениците, а в руски "културни центрове" се организират празненства. Това е гавра и умишлена демонстрация на наглост, на която сме длъжни да реагираме. Като искат да играят "руски казачоци", трябва да разберат, че ТУК НЕ Е МОСКВА!

БОЕЦ, непримиримите граждани и демократичната общност организираме събитие под наслов "ТУК НЕ Е МОСКВА" пред РКИЦ на ул. "Шипка" № 34 от 17.00ч. – концерт с украински и български песни, за да отбележим Решението за предоставяне на военна помощ за Украйна и да дадем отпор на марионетките на Петата колона.