OffNews.bg

Проект за кръгово движение, където убиха 16-годишния Костадин, отлежава няколко години

От няколко години има проект за преобразуването на кръстовището на военната база Атия, на пътя Бургас – Созопол, в кръгово кръстовище.

Това поясни кметът на с. Атия Ренета Стоева. Участъкът е опасен, защото ежедневно там пресичат десетки ученици, а и възрастни, за да стигнат до автобусната спирка.

Проектът се бави, защото под пътя минавали подземни комуникации за военноморската база. Към момента бил на етап проучване. Стоева казва, че многократно са писали писма до областната администрация, защото пътят е общински. Участъкът е осветен още от 2007 г., поясни тя.

Шофьорът, който сгази тази сутрин 16 – годишния Костадин Джардов, давал объркани обяснения, защото бил в шок от инцидента, поясниха от полицията. Казал, че бил заслепен от автомобил от насрещното движение и не е видял пресичащото момче. 59 – годишният мъж е отивал на работа, пътувайки от Черноморец. Не е имало спирачен път, което означава, че той буквално е помел момчето. Мъжът е задържан за 24 часа, все още не са му повдигнати обвинения.

Костадин е бил ученик в бургаската гимназия по туризъм. Той бе един от победителите в кулинарния конкурс по проекта „Домино“ (дуално образование по швейцарски модел) и след няколко месеца му предстоеше да пътува в Швейцария. Мечтата му, която ще остане нереализирана, бе да има свой ресторант, в който всичко да е от шоколад.