OffNews.bg

Полицията премахна блокадите, Бабикян бе задържан (снимки и видео)

Полицията премахна палатковите лагери в цялата страна. Акцията на МВР е започнала около 4,30 часа във всички градове, където има такива или блокиране на движението. 

Арман Бабикян е арестуван и отведен в Първо районно управление - София. Жандармерията е в трите софийски лагера. Има и други задържани. "Идвайте към една от точките или пред 1-во районно", призоваха във Фейсбук от Отровното трио, част от което е Бабикян.

На територията на няколко населени места в страната се провежда специализирана полицейска операция за възстановяване на обществения ред. Възстановено е движението по всички кръстовища, които бяха блокирани, съобщи МВР и призова "както протестиращите, така и всички останали граждани, които не подкрепят протестите, да спазват Конституцията и законите на страната".  

"Малко преди 5 ч сутринта служители на СПС (Специализирани полицейски сили) към СДВР, т. е. на специализираните служби към софийската полиция, обградиха Орлов мост с доста коли. Пристигнаха много хора, може би над стотина полицаи, които дойдоха и, общо взето, разтуриха блокадата. По-скоро дойдоха, съставиха ни разпореждане за напускане на мястото по Закона за движение по пътищата. Много забавно, предвид че последните дни въобще нямаше такъв проблем. Явно полицията е стигнала до някакво разбиране по този въпрос. Попитаха ни дали ще изпълним разпореждането. Няколко души отговорихме "Не", може би към двайсетина. В момента ни отвеждат към някое от районните полицейски управления в София, предполагам Първо районно. Може би в палатковия лагер все още има някой от протестиращите, не мога да кажа", разказва Манол Глишев пред БНР.

След акцията полицията публикува видео от премахването на палатковия лагер от Орлов мост:

Към 7 часа всички задържани са били освободени. "Обясниха, че сме нарушили Закона за движение по пътищата и не сме се подчинили на разпореждане на МВР", обясни Арман Бабикян.

Палатковият лагер на едно от централните кръстовища в Пловдив също бе премахнат. Според хората полицаите са поискали документите на някои от тях и са съставили актове на около 30 души. Не е имало насилие. 

Във Варна полицията е преместила палатковия лагер на кръстовището пред общината, движението е освободено. 

Блокираният път при Стара Загора също вече е освободен.