OffNews.bg

Пет детски площадки ще бъдат ремонтирани в столичния кв. 'Яворов'

Пет детски площадки ще бъдат изцяло ремонтирани  тази година в столичния район "Средец". По-голямата част от тях са в ж.к. "Яворов", в междублокови пространства, съобщи кметът на района Мария Ачкова в интервю за Радио София.

Проектите са изготвени от районната администрация. Оттам уточниха пред OFFNews, че става въпрос за 4 площадки в междублокови пространства в жилищния комплекс:

- между блокове 7 и 8;

- между бл. 9 и бл. 10;

- между блокове 12, 13 и 14;

- между бл. 19 и бл. 24.

Петата площадка е зоната за деца на пл. "Португалия" (градинката до "Райфайзен банк").

"На практика, всички градинки и площадки, които не са в централната част на района, ще бъдат с подменени съоръжения и настилки. Става въпрос за тези, които не са паметници на културата, защото повечето градинки в района са паметници на културата.

Имаше вълнения от хората дали ще остане градинката при църквата "Св. Седмочисленици" след ремонта на пространството и дали ако остане, няма да е по-малка. Градинката остава, но е нормално в централната градска част пространствата за игра да са по-малко", добави Ачкова.

По-голямата част от площадките, които ще бъдат ремонтирани, са в междублоковите пространства на ж.к. "Яворов". Има и една на ул. "Иван Асен II", градинката при пл. "Португалия".

При възможност ще бъдат ремонтирани и довеждащите алеи, допълни кметът на район "Средец".

Проектите за всяка една от площадките са на стойност до 50 000 лева.