OffNews.bg

Павлова плаши: Ще глобяваме фирми за непочистен път - без оправдания, че липсва сол

Превантивно ще се затварят за почистване тежките за движение участъци от пътната мрежа, след което ще се пускат за движение.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова. Тя добави, че е мобилизарала техниката и екипите за почистване на пътища заради започналите отново валежи от сняг, но успокои, че не се очаква извънредно положение в страната заради новите валежи.

"Към момента по-сериозно е положението в Родопската част, където се въвеждат ограничения за движение на товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета. Подобен тип ограничения ще са факт за високите планински части, заедно с изискването ТИР-вете да са задължително с вериги. Там, където се налага, ще затваряме пътища", категорична бе министър Павлова.

Регионалният министър в оставка апелира  фирмите, които поддържат републиканската и общинска пътна мрежа, да изпълняват стриктно задълженията си по договорите и да не изтъкват липсата на материали като слабост при пътната поддръжка.

„Няма да приемаме категорично оправдания с липсата на инертни материали или недостатъчно количество от тях. Ще налагаме сериозни санкции на фирми, които пестят от материали, не слагат достатъчно или се оправдават с изчерпване на сол или луга", подчерта министър Павлова.