Леден дъжд, след него поледица - пак затварят пътища

OFFNews 14 януари 2017 в 16:41 14595 1

Над страната днес вали леден дъжд, странно явление за средата на зимата. Вследствие на зимния дъжд се очаква да се образуват поледици.

Агенция „Пътна инфраструктура“ превантивно ще затваря за движение участъци от републиканската пътна мрежа, както и цели области, за извършване на обработка на пътищата и с цел предотвратяване на пътно-транспортни инциденти, при очакваните валежи от „леден дъжд“ в следващите часове и възникване на обледяване на пътните настилки, съобщиха от агенцията.

В областите Плевен, Ловеч, София, Благоевград, Пазарджик, Велико Търново, Габрово, Русе, Варна, Шумен, Разград, Търговище, Добрич, Силистра, Бургас и Стара Загора вали дъжд, който се очаква да преминава постепенно в „леден дъжд“. Ще има условия за възникване на поледици.

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и скорост съобразена с конкретната пътна обстановка, като спазват указанията на контролните органи и не навлизат в участъците затворени за движение на МПС.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови