OffNews.bg

Отложиха делото срещу Петното заради неявили се свидетели

Делото срещу Бисер Миланов - Петното за хулиганство бе отложено за 12 май. Съдът реши, че поради неявяване на шестима свидетели липсва достатъчно доказателствен материал.

Делото беше образувано заради агресивното поведение на Бисер Миланов срещу телевизионен екип на БТВ. От телевизията заснели репортаж, от който става ясно, че Петното и антуражът му живеят в луксозна къща без да заплащат наем. Според обвинителния акт, подсъдимият е псувал, обиждал, блъскал и заплашвал телевизионния екип, отскубнал часовника на оператора и хвърлил цигара в лицето на репортерката. "Наемателите" се държали агресивно, заплашили журналистите, впоследствие и двете враждуващи групи са отведени в полицията. 

На съдебното заседание днес се яви обвиняемият и неговият защитник - адвокат Атанасов, както и двама свидетели полицаи от 4-то РПУ, които са присъствали на скандала. Журналистите Мария Цънцарова и операторът Любен Кацаров не присъстваха на заседанието. 

Полицаите разказаха, че са получили сигнал от спешния телефон 112. Миланов алармирал, че журналисти са нахлули в къщата, която обитава на ул. "Луи Айер" като се представили за адвокати. От 4-то РПУ сформирали два екипа, които въдворили ред и пазели двете групи от сбиване. Двамата полицаи потвърдиха пред съда, че спорът е възникнал заради отнет часовник. Бисер Миланов отнел от телевизионния оператор аксесоара с подозрение, че има скрита камера, с която го записват.

"Имаше напрежение, но не и заплахи за двете враждуващи групи", потвърдиха полицаите пред съда.

В съдебната зала обвиняемият Бисер Миланов предложи да съдейства на съда с актуални телефони на неявилите се свидетели-Йордан Бонев и Стефка Стефанова, които са присъствали на скандала на ул. "Луи Айер"на 13 януари, за да ги разпита съдът и процеса да приключи по-бързо. 

"Не мога да им се обадя лично, защото не сме в добри отношения с Йордан Бонев, както и със Стефка Стефанова. Накараха ме да подписвам декларация срещу Бойко Борисов, че ми е давал пари за протестите, аз отказах и се скарахме", обяви версията си Миланов. Адвокат Атанасов заяви намерението си да предостави списък с актуални телефони на неявилите се свидетели чрез писмо до съда. 

Бисер Миланов, който стана популярен с различни провокации в разгара на протестите е подсъдим по още 2 дела – за закана за убийство и за насаждане на етническа омраза.

45-годишният обвиняем  има 7 присъди, част от тях ефективни. Миланов бе неколкократно задържан от полицията по време на протестите в опит да провокира насилие, както и да саботира първата пресконференция на „Протестна мрежа“.