OffNews.bg

НСО: Шофьорът ни е много опитен, бил е сам и е оказал първа помощ

Служителят на Националната служба за охрана (НСО) е бил сам в колата по време на инцидента, при който бе блъснато 14-годишно дете.

"Става дума за автомобил, който се е връщал от дежурство. Нямало е други пътници, а служителят ни е реагирал според протокола", заявиха от НСО пред OFFNews.

От службата изрично подчертаха, че шофьорът им бил изключително дисциплиниран и опитен.

"Случаят е с наш служител, който няма никакви нарушения. Именно той е оказал първа помощ на детето след катастрофата", обясниха още от НСО.

14-годишното момче, което бе блъснато, е с тежка лицево-челюстна травма, счупени зъби и нос, има гръдна травма, счупена ръка и множество други травми. Към този час животът му е извън опасност.

Още веднъж поднасяме извиненията на службата. В постоянен контакт сме с болница "Света Анна" и се надяваме детето бързо да се възстанови, казаха още от НСО.

От службата отказаха да коментират кого е возил автомобилът им преди да стане катастрофата, тъй като това били обстоятелства, които не касаят самия инцидент.

Разследването се води от прокурор от Военно-окръжна прокуратура, тъй като водачът на лекия автомобил е служител на НСО с чин младши сержант.

Инцидентът е станал около 19:50 ч на столичния бул. "Драган" Цанков", до ул. "Лъчезар Станчев". По информация на Нова тв детето е пресичало неправилно, когато го блъска автомобилът, движещ се с около 40 км/ч.