OffNews.bg

Нощна стража в "Младост" пази градинка от багерите

Цяла нощ жители на столичния квартал "Младост" дежуриха на поляната, предвидена за застрояване. Имало е опити от строителната фирма, да се върне на терена, но до конфликт не се е стигнало.

Днес новоизбраният кмет на района Десислава Иванчева ще има среща с главния архитект на София, за да обсъдят как строителното разрешително да бъде отменено.

"Строежът на жилищната сграда е спрян, докато тече проверка", каза Иванчева пред Нова телевизия.

Хората в "Младост" се заканват да не спират с протестите, докато не излезе окончателно решение. Те настояват в района им да  има повече зелени площи и по-малко бетон.

Новият масов протест започна заради ограда, поставена вчера рано сутринта и премахната символично от недоволните жители. От табела на нея хората разбират, че започва строителство и излизат на пост.

Техническият ръководител на обекта показа разрешение за строеж върху зелената площадка. Въпреки това хората от квартала се надяват, че до строеж няма да се стигне. Това обеща и новоизбраният кмет на „Младост” Десислава Иванчева. Тя беше избрана, след като оглави протестите срещу застояването в квартала.

Малко след сутрешния протест Иванчева беше поканена на среща в Столичната община от Йорданка Фанкдъкова.

„Смятам, че е неморално в момент, в който имаме новоизбран кмет, да се започва строителство”, коментира градоначалникът на София.