OffNews.bg

Не съм изгубен. Ако ти е студено, ме вземи (галерия)

Якета без притежател обгърнаха дърветата по столичния бул. "Витоша" в търсене на своя измръзнал притежател.

Инициатори на акцията са хората зад HiddenCash Sofia, които рано тази сутрин са поставили якетата, за да ги вземат хора, които имат нужда да бъдат стоплени.

"С акцията "Не съм изгубен!" искаме да напомним, че в моментите, в които ние сме на топло вкъщи, за някои хора "вкъщи" са софийските улици, а както знаем, там отопление липсва. Вероятно в гардероба на всеки от вас има поне по едно топло яке, шапка или шал, а някъде там има човек, който искрено би им се зарадвал. Можем ли да се обединим и заедно да помогнем на хората в беда? Ние от HiddenCash Sofia вярваме, че на Коледа стават чудеса, а още повече вярваме, че и ние самите можем да бъдем такива!", написаха във Фейсбук инициаторите.

До този момент са закачени 19 якета, като във Фейсбук са получени и много въпроси къде могат да бъдат дарени дрехи.

HiddenCash Sofia е изцяло Фесйбук организация, чието появяване у нас става преди около 7 месеца по чуждестранен модел.

Всичко започва от Сан Франциско, когато имотен магнат решава да предприеме любопитна инициатива - крие пари на различни локации в града, пише улики в Twitter и хората трябва да ги открият.

За седмици идеята обикаля света и се появява под различни форми, докато не стига и у нас.

Тук е добавен и социалният елемент - от HiddenCash Sofia крият 50 лв. из София. Когато човек ги открие, сам решава какво да прави с тях и не е длъжен да ги дарява. Когато се свърже по Фейсбук с организацията, че ги е открил, може да избере кауза на която да бъдат дарени други 50 лева.

Пред OFFNews от HiddenCash Sofia разказаха, че тази идея до момента се радва на успех.