OffNews.bg

На Женския пазар в София: Да бутнем сграда, за да сложим нови павилиони

На "Женския пазар" в София да бъдат изградени 22 нови павилиона и алеи, като за целта се събори стара административна сграда в района откъм бул. "Сливница". 

Това предлага Драгомир Димитров, директор на общинското дружество "Пазари Възраждане", което включва още пазара "Димитър Петков", Ротондата на Централна гара  и амфитеатъра в градината на НДК. 

Сградата в момента не се използва заради лошото си състояние, за основен ремонт ще са необходими около 800 000 лева, което според Димитров е нерентабилно. Ако на мястото се изградят нови 22 павилиона, те ще носят приходи, а и пространството ще се отвори, обясни шефът на "Пазари Възраждане". Той вече е поискал разрешение от главния архитект на София Здравко Здравков, стана ясно още на семинар за бюджета на София. 

В "Пазари Възраждане" се работи по програма за изграждане на колонки за електромобили на двата ни пазара. Изгражда се система за модерно видеонаблюдение и ново лед осветление, каза още Димитров. 

Ръководството работи и по проект за онлайн поръчки и доставки от сергиите до дома или офиса, като за целта търси партньори да поемат дейността.