OffNews.bg

Медицински сестри на протест във Варна - ''Не на страха Аз съм Мая Илиева"

Протест под надслов "Не на страха Аз съм Мая Илиева" ще се проведе утре във Варна, съобщиха от Асоциацията на българските медицински сестри. 

Ние, медицинските сестри, работници от други сектори и граждани категорично се противопоставяме на престъпните методи за саморазправа с активните работници като Мая Илиева - организаторката на протестите на медицинските специалисти!, се казва в съобщението им. 

В текста пише още: 

За нас, нейното уволнение заради борбата й за правата на медицинските работници, и затова, че е председател на синдикалната им организация е недопустимо!

Недопустимо е болниците да се управляват чрез насилие, всяване на страх и измами, защото това няма да спаси стремглавото разпадане на здравеопазването ни през последните 30 г.! Проблемите трябва да се решават чрез изследване на причините и отстраняването им, а не с уволняване на този, който е казал : "Царят е гол", защото това няма да облече царя!

Настояваме незабавно да бъде възстановена на работа, предвид личността й на водач на протестите и на синдиката!

Стартираме инициативата : "Аз съм Мая Илиева"! 

Събираме се този четвъртък от 17:00 пред Община Варна да изразим подкрепата си за Мая Илиева и да заявим твърдо, че репресиите няма да ни спрат. Продължаваме борбата за достойно заплащане и условия на труд в задравеопазването, както и за качествено и достъпно здравеопазване за всички.