OffNews.bg

Мангъров използва една еднократна маска от септември

Доцент Атанас Мангъров използва една еднократна маска от септември и не я слага понякога дори и в градския транспорт. Това разказа самият инфекционист в предаването "120" минути по БТВ. Той показа маската и призна, че мирише на джоб.

Той каза, че има лични предпазни средства, основното от тях е, че си мие ръцете. Понякога в болницата, когато преглеждал хора, слагал маска. “Над 50 пациенти съм прегледал", посочи медикът. Някои от тях в последствие са се оказали положителни. След това е ходил при други пациенти за COVID-19. Преглеждал е хора, докато е трябвало да бъде под карантина, призна още той.

Това е една вирусна инфекция, която е самоограничаващо се заболяване. Трябва човек да си остане вкъщи, да пие чай, да яде супички. Най-много да вземе една таблетка аспирин от 100 грама. 99% от хората в отделенията са там от страх - защото им казват, че както си стоиш, можеш да тупнеш, посочи доц. Атанас Мангъров.

“Всеки ден влизам в COVID зоната без маска. Всички тези безсмислени мерки като носене на маски на открито показват безсилието на политиците и учените. Мисля, че тези правила за безсмислени, затова не ги спазвам. За да се спазва едно правило, то трябва да има смисъл. Това нещо рано ли късно ще изчезне и колкото повече се затваряме, толкова повече ще продължи тази агония”, каза още доц. Мангъров.

Той смята, че повече болни от COVID-19 не трябва да влизат в болница, но влизат, защото, ако са вкъщи, няма кой да ги прегледа.

Неговият хонорар за преглед в кабинета му е 100 лв, а при домашно посещение - 200 лв.