OffNews.bg

Индонезийският посланик стана дипломатическият партньор на Арт вечерта на добродетелите

Посланикът на Република Индонезия ще бъде дипломатическият партньор Арт вечерта на добродетелите, съобщиха организаторите от фондация "За Нашите Деца“.

Партньорството между фондацията и Нейно превъзходителство Сри Астари Расджид, извънреден и пълномощен посланик на Република Индонезия в Република България, започва през миналата година, когато тя дари екзотична вечеря в посолството за благотворителния търг на Вечер на добродетелите 2017.

Спечелилите имаха възможността да се докоснат до азиатската култура, да опитат традиционни ястия, потопени в музикалните ритми на Индонезия. Приятелството между фондацията и посолството се задълбочава, когато Нейно превъзходителство Расджид предложи кауза на азиатския фестивал „Цветовете на традициите“ да бъдат именно нашите приемните деца и семейства, споделят от "За Нашите Деца". Като естествено продължение на сътрудничеството те отправили и покана към посланик Расджид.

"Тя вярва, че всяко дете заслужава шанс за развитие и щастливо детство в семейство, ценност, в която вярва и екипът на фондация „За Нашите Деца“. Освен отявлен защитник на правата на децата и наша опора в мисията ни да подкрепяме повече семейства в риск, Н.Пр. е вдъхновяващ художник. Тя смята, че всяко дете трябва да получи шанса да познае красотата на света във всичките му цветове и форми, още от най-ранна детска възраст – убеждение, което изцяло се припокрива с каузата на събитието, посветено именно на изкуството, което дарява в подкрепа на сигурната семейна грижа за всяко дете. Защото единствено семейството дава възможност на децата да развият своя пълен потенциал и да сбъднат мечтите си", пишат от фондацията.

„Да съчетае изкуството с благородната кауза е отличен и дълбокомислен избор на организацията, който докосна сърцето ми още в първия момент, когато миналата година посетих благотворителното събитие Вечер на добродетелите. За мен е чест, че бях поканена в качеството си както на дипломат, така и на художник да участвам в най-творческото и прочувствено събитие Арт вечер на добродетелите 2018, с което ще подсигурим семейна грижа за всяко дете в България. Защото децата са нашето бъдеще, бъдещето на нашия свят,“ споделя Н.Пр. Сри Астари Расджид. 

Освен като дипломатически партньор, тази година Н.Пр. Расджид подкрепя фондацията и с прекрасна картина, озаглавена „Природа“, която тя нарисува заедно с децата по време на Азиатския фестивал.