OffNews.bg

„Дари бална рокля на абитуриент в нужда" набира популярност

Благотворителна кампания „Бални рокли" стартира във фейбук Ивет Ичкова от Горна Оряховица. Идеята на това начинание е хора от цяла България да даряват дрехите си от бала за ученици, лишени от родителски грижи или живеещи в сиропиталища, съобщи БНТ. Желанието за такова мероприятие от години вълнува Ивет.

Инициативата важи както за рокли, така и за костюми, обувки и бижута. За да дарите тоалет от абитуриенския ви бал, е нужно само да качите няколко снимки на дрехите на страницата в Facebook.

“Искаме да дадем възможност на семейства в затрудено положение и на деца без родители да могат да изпитат емоцията от завършването на гимназия така, както и другите ученици“, споделя .

Идеята на младата жена предизвиква голям интерес и вече има не малко последователи. Млади хора даряват каквото могат, за да помогнат, а някои дори предлагат безплатни прически и грим. „Няма да бъдат професионални, но все пак е нещо“, споделя Ивет.

Подобна история трогна целия свят, когато Виолина Анчева, българската участничка на „Мис Вселена“, дари роклята си от състезанието на бедно момиче от Филипините, за да й помогне да сбъдне мечтата си.