OffNews.bg

Четирима от ДСБ арестувани с Асен Генов (обновена в 15:05)

 

Четирима активни членове на ДСБ са били задържани заради акцията по боядисването на паметника пред централата на БСП в София на ул. "Позитано". Те са арестувани рано тази сутрин заедно с блогъра Асен Генов.

От партията обявиха, че изцяло подкрепят действията на членовете си и при арестуваните е изпратен адвокат от Реформаторския блок.

Арестуваните членове на ДСБ са Живко Занков, Марта Георгиева, Давид Станчев и Никола Спотинов. 

Заедно с активистите на ДСБ тази сутрин беше арестуван и блогърът Асен Генов. Петимата изрисуваха паметника и написаха: “БКП-Позор!” и “Кой!”.

Генов и останалите задържани били забелязани от автопатрул около 5.00 ч. сутринта, съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев пред Нова телевизия. Извършва се проверка по случая.

В 3 РПУ епристигна и лидерът на ДСБ Радан Кънев, който е юрист по професия. Във фейсбук профила си той коментира:

"На 7 ноември арестуват за 24 часа (!) хора, които изразяват протеста си срещу управлението на бивши комунисти и настоящи фашизоиди в коалиция.

Актът на властта показва колко основателен е протестът".

По обед четиримата членове на ДСБ бяха освободени, тъй като те са били задържани само като свидетели, казаха рпед наш репортер приятели на Асен Генов, които над четири часа са пред 3-то Районно в очакване на повече информация.

Засега в ареста остават двама души - Асен Генов и Цветелина Сърбинска, защото у тях са намерени спрейове. Те са задържани за 24 часа и се очаква да им бъдат повдигнати обвинения за хулиганство.