OffNews.bg

Бременна опита да избяга от АГ отделение, но падна от четвъртия етаж

Жена се опита да избяга от болница, но падна от четвъртия етаж. Днес по обяд пациенти от терасата на Първо вътрешно отделение на МБАЛ-Горна Оряховица сигнализирали за инцидента. Санитарките веднага повикали лекари от спешното отделение. Бременната жена е откарана в тежко състояние в ОАРИЛ на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново. Сигналът за инцидента в полицията е подаден в 15.40 ч., съобщи Нова тв.

Според първоначалната проверка на медицинския екип в Родилно отделение на болницата в Горна Оряховица е било открито, че младата жена се заключила в стаята и се опитала да навърже чаршафи, за да се спусне по тях и да напусне отделението. Дежурният екип в АГО уведомил веднага за инцидента началника на отделението д-р Михаил Милатович, който бил извън болницата, но пристигнал веднага.

От Районната прокуратура съобщиха, че се извършва оглед на местопроизшествието, предстои да бъдат разпитани свидетели и да се назначат експертизи.

Всичко започнало на 8 май около 13.30 часа, когато в отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ- Горна Оряховица била приета бременна жена в петия месец. Лекарите установили, че плодът е мъртъв и я настанили в АГ отделението, за да го отстранят. 

Същият ден й е включена система с окситоцин за предизвикване на контракции, но процедурата не е била финализирана. На 6 часа са били наблюдавани кръвните показатели на бременната - хематокрит НСТ, хемоглобин, тромбоцити и др., които до днешния ден са били в норма.