OffNews.bg

Борисов: Спирам брифингите, щабът ще работи до 31 декември

Спирам брифингите на Националния оперативен щаб, но той продължава да работи до 31 декември, за да имаме готовност при втора, трета вълна. Задачата му е да през това време да гарантира запасите с предпазни средства и лекарства. 

Това заяви на брифинг премиерът Бойко Борисов. Той уточни, че информационен сайт ще предлага актуални данни за епидемичната обстановка в страната.

Благодаря на всички, които са на своя пост - медици, РЗИ, полицаи, социални служби, каза още Борисов.

Той подчерта, че навременните мерки са дали безспорен ефект. "Справихме се  прекрасно в една много тежка пандемия, допълни Борисов. 

Не искам да си придавам важност, но това, което направихме, никой друг не може да направи, макар че снощи доц. Мангъров ми писа: "Когато има победа - героите са много", заключи премиерът.

Той съобщи още, че карантината за влизане в страната все още няма да се сваля за пристигащи от държави, в които ситуацията е тежка. Гръцкият премиер е предложил да се изчака със свалянето ѝ до 15 юни. 

Идеята за спирането на брифингите е да не се напряга излишно народът, подчерта още веднъж Борисов. Той уточни, че след 15 юни носенето на маски ще е по желание.