OffNews.bg

Бойко със светещите очи тръгва на турне из цялата страна

Днес сутринта на столичния площад "Гарибалди" се появи статуя на Бойко Борисов, дело на скулптора Андрей Врабчев, по повод Деня на лъжата и шегата 1 април.

Малко след откриването на пластмасовия паметник със светещи очи и вграден говорител, изричащ крилатите фрази на премиера - „Аз съм
прост и вие сте прости“ и др. - той беше премахната.

Авторът на провокацията коментира пред бТВ, че естетиката на монумента била вдъхновена от бившия паметник на Ленин в София и тоталитаризма: „Ние сме вторачено в историята общество, но като че ли не си даваме сметка, че това, което правим днес, е утрешната история”, казва Врабчев.

Други интересни елементи от творбата са, че Борисов държи ножица, намигване към любимото му рязане на ленти, и три томчета, на които фигурата се подпира. На едната е изписано БКП, друга е трябвало да бъде "Винету" - любимата книга на премиера - но нямало как да го напише.

Предстои 3-метровият паметник да обиколи страната. Врабчев обяснява, че сам го е махнал от площада, защото "нищо в София не стои дълго. Може би това оправдава девиза на София „Расте, но не старее“.