OffNews.bg

Берковица излиза на факелно шествие след зверско убийство на 31-годишен мъж

Жители на Берковица организират факелно шествие в памет на убития след зверски побой служител в общината Стефан Попов. 

31-годишният мъж, който бе инвалид, е работил в общинската администрация по програма за хора с трайни увреждания. Той бил пребит до смърт с бухалки от трима души.

На 8 ноември в Берковица ще се проведе факелно шествие под надслов „Берковица, събуди се!“. Жители на града ще изразят по този начин протеста си срещу насилието. 

"Ние, гражданите на Берковица, се обединяваме около неговата памет и желанието си да потърсим справедливост. Заставаме единни като гражданско общество с цел да покажем, че заедно можем повече и не сме съгласни с набиращата сила вълна на негативизъм, насилие и омраза в нашия град", се казва в обръщение на организаторите на шествието, което ще премине през централните улици на града. Сборният пункт на шествието е блок 3 на бул. „Мрамор“, а крайната точка е площад „Йордан Радичков“. 

Инцидентът със Стефан се разиграл около 23.00 часа в на 19 октомври в апартамент на един от тримата първоначално заподозрени за убийството мъже. 

Първоначално полицията арестува и тримата по показанията на пострадалия Стефан преди той да почине от раните си. Първоначално властите задържаха 20-годишния Георги, 24-годишния бивш граничен полицай Силвестър и приятелят им Цветан, на когото в последствие бяха повдигнати обвинения за умишлено убийство.

Според разследващите Стефан Попов е убит с бухалка, която е открита в дома на Цветан.