OffNews.bg

Aнонимни плакати срещу 'Да, България' в цяла София

София осъмна с десетки плакати срещу "Да, България". Върху тях пише, че това е "партията за поръчки на олигарха Иво Прокопиев" и "партия, съставена от хомосексуалисти, зелени рекетьори и грантаджии на Джордж Сорос".

На постерите са изобразени председателят на "Да, България" Христо Иванов и собственикът на медийната група "Икономедия" Иво Прокопиев.

По този повод Христо Иванов написа в своята фейсбук страница:

"Нашият натиск по темата Булгартабак предизвиква болезнени гърчове. След като в предните дни Пеевската пропагандна машина беше пусната напълни обороти, дойде ред и на плакатите. Тези са разлепени пред нашия офис, но ги има из цяла София. Излизаме с имената си, позоваваме се на публични факти, задаваме конкретни въпроси и искаме институциите да си свършат работата. Срещу това анонимните собственици на Булгартабак и покровители на контрабандата бълват анонимни клевети. Заграбили са почти всичко в родината ни, преяждат с власт, но продължават да се страхуват от светлината.

Тази истерична реакция за мен означава само едно нещо - трябва да продължим да искаме отговорите за Булгартабак! Очакваме президентът и парламентарните сили да отговорят на призива ни да се ангажират с институционална реакция на турския доклад. Очакваме премиерът да спре да се крие зад пропагандната машина на Пеевски и да се ангажира с прозрачна и изчерпателна проверка на всичко около приватизацията, крайните собственици и дейността на Булгартабак".