OffNews.bg

6550 ученици премериха знанията си по английски език на вътрешноучилищен кръг

Рекорден брой участници се явиха на тазгодишния първи кръг на престижното международно състезание по английски език - Kangaroo Global Linguistics. Учениците са от 137 училища от цялата страна, членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Вътрешноучилищната надпреварата се проведе на 10 февруари 2024 година, а резултатите са вече ясни. До националния кръг, който ще се проведе на 16 март 2024 година в Кърджали, са допуснати над 800 ученици от 135 училища.

“Интересът към състезанието е все по-голям с всяка изминала година. Горди сме с всички училища, членове на Асоциацията, които подхождат с такава отговорност към подготовката на учениците по английски език. Усилията, които полагат са огромни, а резултатите, които постигат, са на лице и са чудесни. Тази година на вътрешноучилищния кръг имаме 160 ученици, които са постигнали максималните 100 т. в различните нива! С нетърпение очакваме и националния кръг, след който ще станат ясни представителите ни за международната надпревара”, коментира Паолина Андреева, експерт, организатор на събития в екип “Маркетинг” на издателство “Клет България”.

Организатор на състезанието е Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. То се провежда за седми път. Преминалите успешно през националния кръг се класират за големия финал, в който мерят знания с ученици от целия свят. Традиционно българските младежи завоюват престижни места в различните нива. През 2023 година четирима ученици, възпитаници на родни учебни заведения, ни дадоха повод за гордост, донасяйки на страната ни медали и сертификати за отлични постижения и изключително представяне.

Резултатите от проведения вътрешноучилищен кръг могат да бъдат открити на сайта на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.