OffNews.bg

Тъкър Карлсън адвокатства на Кремъл: Путин искал да излезе от войната в Украйна

Путин иска да излезе от войната в Украйна, той няма стане по-отворен за преговори, докато тя продължава, заяви американският журналист Тъкър Карлсън, предаде БТА. 

Неговото интервю, излъчено миналата седмица, с руския президент разпали множество противоречия.

Карлсън твърди, че руската икономика се е оказала много по-устойчива, отколкото се е очаквало. Според него Западът, включително Вашингтон, не отделя време да се запита кои са постижимите цели в тази ситуация.

В Дубай Карлсън разказа, че от 3 години се опитва да направи интервю с Путин, но че усилията му са били осуетявани от американските разузнавателни служби, които са шпионирали текстовите му съобщения и са ги предоставяли на "Ню Йорк таймс", като така провокират руските власти да отменят интервюто.

"Американските политици се самоубедиха, че Путин планира да завземе Полша, но няма никакви доказателства за подобни намерения", каза Карлсън. 

Журналистът защити поведението си по време на интервюто с думите, че е искал да получи възможно най-дългото интервю и да остави Путин да говори, за да могат американците да направят преценка какво се случва.

Интервюто, което Путин даде на Карлсън, е първото за западен журналист от началото на войната в Украйна, която този месец навлиза в третата си година, отбелязва БТА.