OffNews.bg

БТА започва нова рубрика ЗНАНИЕ

Нова рубрика ЗНАНИЕ стартира от 2 март 2021 г. на сайта на БТА. Тя ще е със свободен достъп за всички.

Автори на ЗНАНИЕ ще бъдат учени, университетски преподаватели и студенти. Всеки вторник те ще публикуват (в текст и видео) научнопопулярни материали и анализи, свързани с учебната дейност на университетите у нас.

Рубриката е първият резултат от подписаните на 16 февруари договори за сътрудничество между Българската телеграфна агенция и три водещи университета: Софийският университет „Св. Климент Охридски“, Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) и Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБит).

От следващата нова академична година ще започне и стажантска програма в БТА за 12 студенти от трите университета (по петима от СУ и УНСС, и двама от УниБИТ). Стажовете ще са в месеците от октомври до май, по конкретни програми и в различни направления, според специалностите на студентите.

БТА ще организира и практическо обучение (семинар) за университетски преподаватели на тема „Как да представяме науката в медиите“. Лектори от агенцията ще се включат и в курсовете за студенти по предмета „Агенционна журналистика“, който ще залегне в учебните университетски програми.