OffNews.bg

Ани Цолова: Днес кончината на българската телевизия бе оповестена публично

Дългогодишната телевизионна водеща Анна Цолова коментира номинацията на бившия шеф на новините на bTV Антон Хекимян за кандидат-кмет на София от ГЕРБ, като заяви, че това е "голямо петно върху достойнството на българската журналистика". 

По-рано днес ГЕРБ най-накрая оповестиха номинацията си за кмет на столицата. След като стана ясно, че това ще е журналистът Антон Хекимян, в публичното пространство заваляха реакции на възмущение и множество шеги

Ето как коментира тя номинацията на Хекимян в социалните мрежи: 

"Ако някой не беше разбрал за кончината на българската телевизия, днес вече е оповестена публично. Годините натиск и нежурналистика водят до своя логичен, нов епизод. Ставахме свидетели на какво ли не. Когато всичко е възможно, нищо добро вече не е възможно. Върху достойнството на българската журналистика, днес беше оставено още едно голямо петно."

Ани Цолова бe водещ на сутрешния блок на bTV заедно с Николай Бареков, който също като Хекимян се отдаде на политиката. През 2013 г. Ани Цолова и екранният ѝ партньор Виктор Николаев внезапно се оттеглиха от сутрешния блок на bTV и преминаха в Нова тв. Тогава те дълго се въздържаха да коментират публично причината за напускането си. Причината да бъдат свалени от екран, информираха тогава източници на OFFNews, беше отказът им да изпълняват нарежданията на началника си какви въпроси да задават и как да водят предаванията си.