OffNews.bg

Забраниха руските химн и флаг в Лондон

Международната асоциация по лека атлетика (IAAF) забрани изпълнение или слушане на руския химн на Световното първенство в Лондон.  Уточнението е направено в регламента за спортисти под неутрален флаг, публикуван в официалния сайт на организацията.

"Националният химн на страните на неутралните спортисти не може да бъде изпълняван с помощ на звукозапис или акапелно пеене на обекта, свързан със съответното състезание", се казва в регламента.

Все пак е отбелязано, че ограниченията не важат за тренировъчни съоръжения, зони на регистрации, загряващи писти и забележете, хотели. Тоест, ако някой руснак спечели злато, може да се дере в лондонския хотел с пълно гърло, докато отпива водката!

IAAF също така забрани върху екипите на спортистите под неутрален флаг да бъда използвани цветовете на националното знаме. Въпреки че никъде не пише Русия, на всеки е ясно, че става въпрос за хората на Путин.

В световното първенство в началото на август ще вземат участие 19 руски атлети. Всички те ще бъдат под неутрален флаг, тъй като дисквалификация заради допинга получи цялата Всеросийска федерация по лека атлетика (ВФЛА).