OffNews.bg

Иво Димчев замина за Полша, пее в лагери за бежанци по границата с Украйна

Ексцентричният български изпълнител Иво Димчев си е купил самолетен билет за Полша и от няколко дни разведрява живота на бягащи от войната украинци в бежански лагери по границата с Украйна. За това написа самият артист от югоизточния полски град Пшемисъл.

Новото ми хоби... Да пея на паркинги пред центрове за украински бежанци по границата между Полша и Украйна. Много е лесно.. взимаш си самолетен билет, купуваш две аудио колони от близкия магазин за техника, качваш се на няколко палети и връщаш усмивките на голям брой бежанци и доброволци.“ – написа Иво.

Българинът, който е готов да пее навсякъде – от кухня в панелка до посещавани от знаменитости клубове по света е популярен и в самата Полша. През 2021 година той беше главната звезда извън състезателната програма на конкурс за „поезия за пеене“.

От години работи на пресечната точка на танца, музиката, видеото и пърформанса. В изпълненията си той радикално показва междуличностните отношения, относителността на връзката между физическия и културния пол. От самото начало на художественото му творчество песните и оперните арии са важен елемент от проектите му.“ – пише за екстравагантния българин полската критика.

Във вторник Иво Димчев е имал тричасов концерт и след него написа:

Беше много хубаво. Атмосферата от депресираща стана поносима... дори весела! ❤️“ – и показва снимки на възрастни и младежи, които играят на песните му.

Днес по време на третия ми концерт в бежанския лагер в Пшемисъл, ме поканиха официално също и в два други бежански лагера покрай границата с Украйна. Заформя се едно пограничнно турне, за което мога само да съм благодарен на съдбата! Едни от най- смислените концерти, които някога са ми се случвали. Пял съм пред много бедни, пред много богати, пред хипер интелигентни, пред хипер пияни хора, но не бях пял пред хора загубили всичко. И когато видиш тази усмивка... Мога да пея и 10 часа. ❤️“ – написа емоционално Иво Димчев.

Миналия петък изпълнителят останал изненадан, когато получил в чата съобщение от украинския доброволец Антон Прокопчук.

„Привет, Иво. Аз съм твой голям фен. Аз съм от Украйна. Искам да знаеш, че нашият батальон направи твоя песен свой химн.“ Парчето е „I cure“, коментира Иво Димчев.

В друг коментар канят Иво да пее и в център за бежанци във Виена.