OffNews.bg

Нов проект събира ABBA след повече от 30 години

Легендарният шведски квартет ABBA се събира отново, след повече от 30 години за проект, който ще бъде осъществен през 2018 година.

Проектът, в партньорство с групата "Спайс гърлс", предприемача Саймън Фулър и "Юнивърсъл Мюзик Груп". Описват го като "новаторски", който ще използва най-новите цифрови технологии и виртуалната реалност. Той ще позволи на новото поколение от фенове да види, да чуе и да усети групата по начин, който преди е бил немислим.

Един от членовете на групата - Бени Андершон, заяви: "Вдъхновени сме от безкрайните възможности на това, което крие бъдещето, обичаме да бъдем част от създаването на нещо ново. Машина на времето, която улавя същината на това, което сме".

Фрида (Ани-Фрид Люнгста) пък коментира: "Нашите почитатели по света винаги искат да се съберем и се надявам, че тази нова ABBA формация ще ги развълнува толкова, колкото вълнува мен".

Детайлите от проекта се пазят в тайна. Те ще бъдат разкрити през 2017, а проектът ще бъде реализиран през 2018-а.

ABBA e една от най-популярните групи на 70-те години. Името е съставено от първите букви на малките имена на четиримата в състава - Агнета Фелтскуг (вокалистка), Бьорн Улвеус (композитор, вокалист и китарист), Бени Андершон (клавишни инструменти и вокалист) и Ани-Фрид Люнгста (вокалистка). Групата съществува от 1972 г. до 1982 г. АББА е продала над 380 милиона албума, групата е известна и като "Шведската Бийтълс".

Четиримата от ABBA днес: