OffNews.bg

НЕ Фест 2 започва да експериментира от 15 септември (програма)

Второто издание на фестивала за съвременно изкуство НЕ Фест под надслов „Гледни точки” започва на 15 септември във Фабриката за градско изкуство, Зона Култура в София.

През вечер в рамките на фестивалния период между 15 и 21 септември ще бъде сменяна сценографската визия в изложбеното пространство НЕ ФЕСТ-а. Така всички посетители ще попадат в различна, нова и необичайна среда, в която ще разглеждат фотографии, инсталации, колажи и видеа на автори от всички краища на света.

Селектираните участници тази година са повече от 80 от 30 страни, сред които България, Босна и Херцеговина, Дания, Иран, Испания, Италия, Коста Рика, Норвегия, Перу, Полша, САЩ, Франция, Япония и др. Целта на журито е да събере експериментални артисти от всички арт сфери - визуални, театрални, танцови, кино и литература. По този начин НЕ Фест се заявява като първия български международен фестивал, който обхваща творби на представители от всички изкуства.

Програмата от първата седмица на НЕ Фест 2 включва още:

- прожекция на късометражни филми в партньорство с фестивала „Ранно пиле”;
- пърформанси в “Алма Матер“ в партньорство с Културния център на СУ „Св. Климент Охридски“;
- литературно четене, дискусии с публиката и концерти;
- Фестивалът ще продължи до края на септември с изложби.

Междувременно до 11 септември всеки може да подкрепи НЕ Фест 2 чрез страницата на фестивала в интернет платформата за финансиране с помощта на почитатели и фенове. До момента са събрани близо 20% от крайната сума.