OffNews.bg

Министър Минеков прие оставките на ръководството на НДК

Министърът на културата проф. Велислав Минеков прие оставките на ръководството на НДК, които бяха депозирани вчера без ясни мотиви.

"Министерство на културата ще се съобрази с изразената лична воля на Съвета на директорите на НДК, но се надява до промяната в управленските органи сегашният Съвет на директорите да прояви професионализъм и отговорност. Министър Минеков и екипът на МК благодарят и желаят успех на досегашното ръководство на НДК. За министерството основен приоритет продължава да бъде НДК да се развива като водещ и отговарящ на съвременните стандарти конгресен и културен център", се казва в съобщението на ведомството.

От министерството обаче държат да направят уточнението, че екипът на МК е поканил на работна среща ръководството на НДК. На нея са били обсъдени констатациите от извършения от ведомството одит, както и взетите управленски решения, свързани с развитието на НДК.

Уговорена била нова среща по възникналите проблеми и намиране на работещи и законосъобразни решения. Но след края на работната среща МК било изненадано с депозираните молби за освобождаване.