OffNews.bg

ЛГБТ хората ликуват, след като привидяха лесбийки във филм на "Дисни"

ЛГБТ обществото и подкрепящите го хора се зарадваха от новия трейлър на "Търсенето на Дори" на "Дисни", в който се виждат две жени, които се грижат за пеленаче, предаде "Гардиън".

Според феновете двете жени са лесбийска двойка, което, ако е така, ще бъде първата открита поява на хомосексуални персонажи в анимация на студиото, нещо, за което ЛГБТ хората настояват от доста време.

"Търсенето на Дори" трябва да излезе по кината тази година, като той е продължение на хита от 2003 г. - "Търсенето на Немо". В него главната героиня - синя рибка, страдаща от много, много къса памет, е озвучена от Елън Дедженеръс, известната американска телевизионна водеща и лесбийка.

Сцената, която предизвика дискусия, се случва около третата минута на видеото, когато октоподът събаря дете от количката му. Тогава на помощ на пеленачето се притичват две жени, които според ЛГБТ обществото са хомосексуални.

"Търсенето на Дори" има лесбийска двойка, "Пиксар" има хомосексуализъм (бел. ред. - "gayness"). Да, да, да, ще заплача толкова силно", пише потребителка в Туитър.

"Ако слуховете са верни, и първата лесбийска двойка във филм на "Дисни" е в "Търсенето на Дори", казвам ура за голямата и важна крачка към приемането", пише друга потребителка.

Въпреки това не всички са убедени, че надеждите на ЛГБТ общесвото ще се оправдаят, и посочват, че жените може да са приятелки, или че едната е случаен минувач, която е дошла да помогне, и т.н.

Това се случва насред нарастващ натиск към "Дисни" да направи някоя от своите принцеси хомосексуална. Асоциацията за правилно представяне на хомосексуалните хора в медиите разкритикува студиото, че през 2015 г. е пуснало 11 филма, в нито един от които обаче няма лесбийки или гейове.

В социалните мрежи пък текат кампании в продължението на "Леденото царство" Елза да бъде обявена за лесбийка, а Капитан Америка също да получи половинка от същия пол.