OffNews.bg

Димитър Ковачев - Фънки с дебют в театъра

Поразяващата уста на българския шоубизнес - Димитър Ковачев - Фънки ще замени бас китарата и журирането в телевизионни формати с театралната сцена.

Басиста на "Ера", "Черно Фередже" и още куп музикални проекти и президент на компанията "София Мюзик Ентърпрайсис" ще изиграе погребален агент в новата пиеса на драматурга Елин Рахнев "Веселата карета".

"Малко съм като в небрано лозе. Изключително ми е интересно в кухнята на театъра. Страшен купон е. Не мога да повярвам, че играя с такива големи актьори на една сцена" - заяви на пресконференция днес самият музикант, след което се пошегува, че е бил "мотивиран финансово".

Премиерата на пиесата ще се състои на 30 септември в Драматичен театър "Иван Димов", Хасково. Зрителите ще видят в ролите и Димитър Баненкин, Тончо Токмакчиев, Мая Бежанска, Николета Малчева, Добриела Попова, Стелиян Николов и Емануил Костадинов. Сценографията е на Анелия Райкова, а музиката - на Георги Георгиев от група "Остава". Постановката ще бъде играна и на 2 октомври .

Елин Рахнев определя пиесата си като "весело-тъжна". "Веселото е да не се притесняваме от смъртта и да не се притесняваме от живота. И горе, и долу, всички сме едни и същи" каза още Рахнев.