OffNews.bg

Тотнъм иска Джошуа да се боксира на новия им стадион

Ръководството на английския футболния отбор Тотнъм иска да популяризират още повече новия стадион на клуба. Те искат световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа да се бие на техния стадион.

Лондончани са готови да преговарят с Джошуа, който се очаква по-късно тази година се завърне на боксовия ринг с мач в Обединеното кралство.

В момента боксьорът среща затруднения в опита да си намери нов съперник, след като гласеният Джарел Милър бе хванат с допинг.

Преди време Джошуа проведе няколко мачa в бившия "дом" на лондочани - "Уембли". На това съоръжение Тотнъм игра почти два сезона, преди да дочакат завръщането си на "Тотнъм Стейдиъм". Именно на "Уембли", през април 2017 година, Джошуа спечели световните титли на WBA, IBF и IBО, побеждавайки украинската легенда Владимир Кличко.

Последният боксове мач в стария дом на Тотнъм - "Уайт Харт Лейн", се състои през септември 1991 г., когато Крис Юбанк нокаутира Майкъл Уотсън.

Междувременно се очаква 29-годишният американец Анди Руис да е следващият опонент на Джошуа, но тази информация все още не е потвърдена.