OffNews.bg

Синът на Цачева: Мамо, обичам те, Америка е с теб

Мога да казвам "не" дори на Бойко Борисов, доказала съм го и пленарна зала, заяви за Би Ай Ти кандидатът за президент Цецка Цачева, издигната от ГЕРБ.

Достатъчно е да се прегледат архивите. Кандидатът за държавен глава припомни, че последно е казала „не“ на Борисов при гласуването на Кодекса за социално подпомагане за повече добавки за майките на деца с увреждания. „Бях много остро критикувана от премиера на събиране в НДК на актива на ГЕРБ. Дори от трибуната тогава той заяви, че искам да сменяме бюджета от средата на годината, разказа Цачева 

Изненадата, която екипът на Би Ай Ти подготви на Цецка Цачева, е кратко видео със сина й Румен Данговски. 

Той каза, че пътищата, по които са поели двамата с майка му, са много различни. „Винаги сме се подкрепяли. В квантовата механика има скачени частици, които си комуникират, независимо на какво разстояние във вселената са разположени. Винаги с майка ми сме били житейски патрньори, увери Данговски и каза, че двамата са си помагали във всякакви ситуации. 

„Получи пълната моя подкрепа. Каза ми, че влиза в това състезание, каза ми, че се вълнува и че очаква интересно състезание“, добави е синът на Цецка Цачева.

„Тя винаги ми е казвала да направя от лимона лимонада. Именно за това смятам, че майка ми ще бъде идеален президент. Има изключителна способност да се справя с най-трудните ситуации. В много конфликтни ситуации, в които страните не вярват, че може да има решение, тя работи много дисциплинирано до самия край, докато се намери правилния баланс и докато се извлече най-сладкото от най-киселите ситуации“, подчерта Румен Данговски.

„Мамо, обичам те. Цяла Америка е с теб. Аз стоя начело. Не спирай да приемаш моята енергия, независимо на какво разстояние се намираме един от друг и аз много ти благодаря, че всеки ден получавам твоята позитивна енергия и това много ми помага“, обърна се към майка си Данговски.

Това дете го откриха плевенските учители още в началното училище. Бяха му дали едно списание математика с някакво приложение. Той решил задачата, потърсиха ме от Института по математика и предложиха да учи в математическата гимназия в София. Моите думи тогава бяха: „Преди да стане математик, трябва да стане човек“, спомни си кандидатът за президент.

„Той е продукт на българската образователна система. Безкрайно съм благодарна на учителите. За съжаление, обществото в момента, според мен не им отдаваме дължимата грижа. Мама е пенсионирана учителка, сестра ми и етърва ми са учителки“, призна Цачева.

Запитана какво я разплаква, тя сподели, че това може да бъде всичко човешко или хубава песен, например. Тя си припомни, че по време на кампанията в Кърджали, Смолян и в Пазарджик е имало много емоционални моменти. 

Цачева каза, че е била много приятно изненадана от вицеадмирал Пламен Манушев, който в Кърджали взел микрофона и изпял родопска песен, защото е бил самодеец и е бил в ансамбъла на флота.

Емоционална или дисциплинирана? „Има места, на които човек трябва да е дисциплиниран. Хората ми казват, че изглеждам много студена и сериозна в парламента, а в обикновен разговор съм достъпна и емоционална. Представяте ли си, ако в шеги и закачки минава работния ден в парламента“, запита реторично Цачева.

Запитана дали според нея в България трябва да бъдат легализирани леките наркотици, тя каза, че е консервативна по отношение на тази тема. „Може би защото възрастово съм отдалечена, но мисля, че за нашето общество все още е рано това да се случи“, смята Цачева.