OffNews.bg

Радев: Борисов не може да преглътне, че ще работи с човек, когото не контролира

Бойко Борисов не може да преглътне факта, че ще му се наложи да работи с президент, когото не може да контролира. Това заяви кандидатът за президент, подкрепен от БСП, ген. Румен Радев пред bTV. 

Борисов заради егото си заложи съдбата на целия кабинет. Това не е мой проблем. Той не е и на българския народ. Това е негов проблем и отговорност, коментира Радев по повод обявеното от премиера Борисов решение да подаде оставка, ако кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева не спечели изборите. 

"Това му е в стила. Апокалипсисите текат от неговата уста непрекъснато, той ги използва, вкарва ги в употреба при всякакви ситуации, когато иска да постигне нещо. Спекулира се със страховете на хората, мисля, че не е достойно от устата на един премиер", подчерта Радев. 

Кандидатът за президент критикува Борисов заради авиацията ни.

„За една година и повече единственото, което са получили българските Военновъздушни сили, са четири двигателя, нищо повече. Скоро няма и да получат нищо още. Ресурсът на техниката за трети път вече се изчерпва. Следващото приземяване е неизбежно”, заяви Румен Радев. 

„Преди година и половина правителството скъса договора с РСК МиГ. Днес премиерът се хвали, че е сключен договор с РСК МиГ, като преди това се прахосаха пари за Полша. Явно той представя своето закъсняло прозрение отново като добродетел, това е запазена марка на премиера”, посочи Радев.

"Когато си премиер и даваш наистина пари, първо ти или нищо не разбираш за това, за което ги даваш, т.е. ти тотално опростяваш нещата, второ - доверяваш на министри, които или нищо не разбират, или крият, и трето – ти нагло лъжеш. Което от тези три неща да вземем – не е добре", коментира Радев.

Кандидатът за президент, подкрепен от БСП каза още, че не се чувства заложник на партии и определи като категорична спекулация обвиненията, че е кандидат на олигархични кръгове около левицата.

„Аз съм безпартиен. Номиниран съм от БСП, задължен съм морално на тази партия, но това не означава, че съм заложник на БСП, най-малко съм заложник на ДПС”, подчерта той. 

Радев посочи, че е бил член на Българската комунистическа партия и обясни, че в онези години е било невъзможно да се лети със свръхзвуков самолет, ако човек не е член в БКП.

„До скоро летях на руски самолет, завършил съм в Америка, но съм български генерал. Моята кауза е България“, обяви той в отговор на въпроса дали ще играе на два фронта – американски или руски. 

Румен Радев отговори и на въпроси за мигрантската криза. 

Колкото и фотосесии да си прави премиерът на границата, проблемът с мигрантите не е решен, каза Радев и допълни, че България е загубила време да формира ясна и категорична позиция по отношение на проблема с бежанците. 

Той подчерта, че по-скоро трябва да бъде довършена оградата на границата с Турция и трябва да се осигурят по-добри условия на служителите на "Гранична полиция".