OffNews.bg

Мартин Димитров, Нова Република: Предлагаме изграждане на газова централа на площадката „Белене"

Нова Република предлага на площадката „Белене" да се построи газова централа. Това обяви на среща с бизнеса в Свищов лидерът на обединението Мартин Димитров.

„Газовата централа на площадката „Белене" ще донесе положителен ефект върху икономиката на Свищов и региона. Същевременно има възможност газът значително да поевтинее в следващите години и това ще направи проектът изключително икономически изгоден. Токът ще бъде евтин, ще има заетост в региона и няма да бъде този корупционен проект, който сега БСП, ГЕРБ, РБ-2 и Марешки охотно подкрепят.", заяви още Димитров.

Подобно предложение е прието от Народното събрание през 2012 година, но конкретни стъпки по осъществяването му няма. Димитров напомни още за позицията на Нова Република относно преговорите, които се водят между Европейската комисия и Газпром за поевтиняване на цената на газа за Централна и Източна Европа.

Миналата седмица лидерите на обединението, начело с Трайчо Трайков, Мартин Димитров и Радан Кънев настояха за единна цена на газа за Европейския съюз, което по техни изчисления ще свали цената на природния газ в България с около 40%.