OffNews.bg

Кунева: България заприлича на болен човек

„България заприлича на болен човек. А не би трябвало да е така, защото възможностите ни са много по-големи. Просто трябва да ги използваме умно. Ако живеем умно, ще живеем богато“, заяви в Бургас водачът на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева.

Кунева е на посещение в Бургас в компанията на останалите кандидати от листата на Блока и на говорителя на РБ Радан Кънев.

Бившият еврокомисар изрази разочарование, че от приемането си в ЕС през 2007 г. България не е постигнала никакъв друг напредък.

„Яд ме е, че от 2007 г. страната ни не се присъедини към нищо, не се приближи дори стъпчица към европейската средна класа. България е болният човек на Европа, но знаете ли колко е хубаво една сутрин да се събуди и да осъзнаеш, че почваш да оздравяваш, че можеш да направиш малко повече днес и още малко повече на следващия ден.

Нека 25 май бъде първият ден от нашето оздравяваме“, призова Кунева.

№ 1 в листата на Реформаторите коментира и проблемите в енергийния сектор. По думите й България е най-бедната страна в ЕС, но въпреки това продължава да плаща най-високите цени за ток и енергийни източници. Според Кунева управляващите правят всичко възможно, за да циментират тези неизгодни за българите условия.

„Скоро една жена ме спря и ми каза нещо много откровено: „Бийте ги!“. И аз, въпреки че говоря кротко, обещах, че ще ги бием“, каза Кунева.