OffNews.bg

Илиан Георгиев става главен изпълнителен директор на БАКБ

Надзорният съвет на БАКБ АД одобри решението на Управителния съвет, сегашният изпълнителен директор Илиан Георгиев да бъде избран за главен изпълнителен директор на банката.

Той е член на Управителния съвет на “Българо-американска кредитна банка” АД от януари 2012 г., а от септември 2013 г. е изпълнителен директор.

"От името на Управителния съвет поздравявам г-н Георгиев за отличната работа с нас. Пожелавам му много лични и професионални успехи и реализиране на амбициозните цели на банката", каза Васил Симов, председател на Управителния съвет.

Новият главен изпълнителен директор на банката е магистър по икономика от Университета за национално и световно стопанство, специалност „Счетоводство и контрол“. Той изгражда професионалния си опит през годините, преминавайки през различни позиции в банковата система.

От 2011 г. до назначаването му за изпълнителен директор г-н Георгиев заема поста директор дирекция „Кредитиране“ в банката.

Преди да се присъедини към ръководния екип на „Българо-американска кредитна банка“ АД, в периода септември 2003 – ноември 2011 г. заема мениджърски позиции като ръководител управление „Големи корпоративни клиенти“ и заместник-ръководител на управление „Корпоративно банкиране“ в „Юробанк И Еф Джи България“ АД (Пощенска банка).

В периода април 1998 – август 2003 г. е част от екипа на „Стопанска и инвестиционна банка“ АД, като през 2001 г. е назначен на поста ръководител отдел „Корпоративни кредити“.

Управителният съвет на БАКБ се запазва в досегашния си състав:

Васил Симов
председател на Управителния съвет и изпълнителен директор

Илиан Георгиев
член на Управителния съвет и главен изпълнителен директор

Лорета Григорова
член на Управителния съвет и изпълнителен директор

Александър Димитров
член на Управителния съвет и изпълнителен директор

Силвия Кирилова
член на Управителния съвет