БАКБ започна предлагането на експресни кредити

OFFNews 30 май 2017 в 14:07 8007 1

Изпълнителният директор на БАКБ Илиан Георгиев и показващият презентацията Димитър Касапов.

Българо-американска кредитна банка (БАКБ) започва предлагането на експресни кредити, чието отпускане ще отнема минути, ще е необходим само един документ - лична карта, а лихвите ще са по-ниски от тези на фирмите за бързи кредити.

Новият продукт - BACB Express - беше представен днес от изпълнителния директор на БАКБ Илиан Василев и ръководителите на звеното за експресни кредити Димитър Касапов и на звеното за картови плащания Славка Вълкова.

Отпускането няма да става в банкови клонове, а в работни места на банката, разположени в търговски центрове. Първият такъв вече работи в Paradise Center, ниво 0, до 22 ч. всеки ден, включително на празниците.

Допустимият размер на кредита е от 150 до 3000 лева. Изплащането може да бъде разсрочено в 3 до 24 месеца. Лихвата е фиксирана за целия период. Изчислява се на база размера на сумата и периода на връщане.

Клиентът дори може да няма банкова карта - тя не е необходима за усвояването на сумата. Достатъчно е да има телефон.

За да получи заем, потенциалният клиент трябва да предостави личната си карта на служител на банката в офис на БАКБ в съответния мол. При одобрение подписва договора на място. Получава код, който трябва да въведе на банкомат, който предлага услугата CashM, за да усвои сумата. Там трябва да впише и телефонния си номер. Ако реши да не изтегли цялата сума, ще получи нов SMS с различен код, който да въведе следващия път.

Целият процес от поискването на кредита до усвояването му отнема не повече от 10-15 минути, показал опитът на банковите служители с първите кредитополучатели.

Освен опростяването на процеса, една от целите на тази технология е гарантирането на сигурността - не даваме пари в брой на клиента в мола, обясниха от БАКБ.

Няма такса за кандидатстване, нито за теглене на сумата. При просрочие има лихва - законовата, но не и такса, уточни изпълнителният директор.

На въпрос дали новият продукт конкурира фирмите за бързи кредити от БАКБ отговориха отрицателно. "Ние търсим добри клиенти, които не са имали просрочени кредити от дълго време, които имат сигурни доходи - проверяваме това на място", обясни Василев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови