OffNews.bg

Грациите ни тренират на облекчен режим заради контузии

Ансамбълът ни по художествена гимнастика тренира на облекчен режим заради контузии на три от състезателките. Това съобщи старши треньорът на тима Весела Димитрова.

Гимнастичките Елена Бинева, Лаура Траатс и Теодора Александрова получиха различни травми преди и по време на Световната купа в София в края на март. В ансамбъла са още Симона Дянкова и Мадлен Радуканова.

Бинева изкълчи глезен на официалната тренировка преди надпреварата в София, Траатс е с болки в коляното, а Александрова има проблеми с глезена.

"Доста добре протича възстановяването им. В момента тренираме на облекчен режим, медицинският екип се грижи за тях. Ще видим дали ще участваме. Не съжаляваме, че пропускаме Световната купа в Пезаро.

Програмата тази година е много трудна, защото има европейско и световно първенство. И останалите отбори не играят на всички турнири. Световният шампионат в София е най-важното състезание за сезона и затова трябва да съхраним момичетата", каза Димитрова.

Следващото състезание, което е заявено от БФХГ, е Световната купа в Баку (Азербайджан) от 27 до 29 април, но треньорът на грацийте ни сподели, че в последния момент ще се прецени евентуалното участие на ансамбъла.